Workshop “Beter worden in 30 dagen”

Op 2 november heeft in PrachtHuis de workshop “Beter worden in 30 dagen” plaatsgevonden.

Saadet Noppen, die deze inspirerende workshops geeft, vertelt: ‘Ondanks de vele overheidscampagnes om mensen dagelijks meer groente en fruit te laten eten, blijft dit percentage bij volwassenen steken op slechts vijf procent en bij kinderen zelfs maar op één procent. Terwijl volgens gezondheidswetenschapper Jaap Seidell te weinig groente en fruit eten, doodsoorzaak nummer vijf is! Fruitsap drinken we wel massaal, echter bevat vaak teveel suiker. In één drinkpakje zitten wel vier tot vijf klontjes suiker. Voor kinderen is dat volgens de WHO twee keer de toegestane dagelijkse hoeveelheid!

Tijdens de workshop werd vooral gekeken naar het belang van het eten van verse groente en fruit, drinken van meer water en thee en bewegen. Maar ook de zgn. “Superfoods” en groente van eigen Nederlandse bodem zoals boerenkool kwam ter sprake.

Om de winter gezond door te komen zonder dure chemische probiotica kuurtjes en drankjes, hebben de deelnemers zelf zuurkool gemaakt. Een natuurlijke en smakelijke aanvulling voor de darmflora.

De conclusie van de dag komt van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates: “Onze voeding is ons geneesmiddel en ons geneesmiddel is onze voeding.”  

Deelnemers waren allen erg enthousiast en willen in 2017 graag doorgaan met de diverse workshops over gezonde levensstijl.

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door PrachtHuis en Route33/Wilskracht Werkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *