30/04/2021

Van klant naar wandelmaatjes!

Sinds 1 december zijn we van start gegaan met het project De Thuisexpress. De Thuisexpress is voor Rotterdammers die verzekerd zijn bij het VGZ Rotterdampakket en thuiskomen uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum en geen sociaal netwerk om zich heen hebben, denk hierbij aan familie, vrienden en kennissen.

Bij de aanmelding van cliënt gaan wij eerst langs om te kijken wat de hulpvraag is van de cliënt. Dit is het intakegesprek. Dezelfde dag wordt er een vrijwilliger of student naar de client gestuurd om hulp te bieden waar nodig.

Bij langdurige hulp worden er andere zorgorganisatie bij betrokken om de hulp over te nemen.

Omdat we eigenlijk meer zijn dan hulp te bieden in en rondom het huis is er ook nog een belangrijke factor, de eenzaamheid. Gelukkig kunnen wij daar in mee participeren en schakelen we door mocht daar een hulpvraag overkomen met andere organisaties. Ook worden er soms connectie gelegd tussen twee cliënten.

Voorbeeld
In de middag kreeg ik een telefoontje van een mevrouw die net uit het ziekenhuis was ontslagen en een hulp vraag had. Na een gezellig gesprek te hebben gehad ben ik opzoek gegaan naar een geschikte vrijwilliger die haar kon bijstaan waar nodig. In dezelfde week kregen wij ook een hulpvraag van een andere mevrouw die in ook in de buurt woonde. De vrijwilligster die ingezet was bij deze 2 dames merkte op dat ze erg eenzaam waren na een gesprek met beide kwam uit dat gezelschap en af en toe een wandeling op nummer één stond. Onze vrijwilligster heeft een voorstel gedaan en gevraagd of het niet leuk zou zijn als beide dames misschien kennis konden maken met elkaar. Dit is gebeurd en beide dames gaan samen wandelen en bij elkaar op de koffie.

Hoe mooi is dit!!
We helpen niet alleen mensen bij de Thuisexpress maar zorgen ook dat er contacten worden gelegd en helpen bij de eenzaamheid in deze tijd.

Wilt u ook gebruik maken van dit prachtige project? Neem dan contact met ons op.