Hulpstudent Sociale Alarmering, Parttime

Locatie: Servicecentrum Te Hoogerbrugge in de wijk Ommoord
Een unieke bijbaan, waarbij je senioren helpt waar nodig, onderdeel wordt van een bijzondere gemeenschap én een studentenwoning in Rotterdam met onkostenvergoeding ontvangt!

Functieomschrijving
Ben je op zoek naar een leuke studenten-job in een mooie en servicegerichte omgeving? Ben je vriendelijk en sociaal, sta je anderen graag te woord, en kun je hulp verlenen wanneer nodig? Pak je diverse zaken in de serviceverlening snel op en spreekt het idee van een fijne studentenwoning waar je geen huur voor hoeft te betalen en een onkostenvergoeding je aan? Lees dan snel verder!

Als student sociale alarmering fungeer je als het aanspreekpunt voor ongeveer 500 zelfstandige bewoners van 341 appartementen en vorm je de connectie met de diverse professionals in de zorg en facilitaire ondersteuning. Als er vragen en verzoeken binnenkomen via het oproepsysteem, zorg jij dat bewoners worden geholpen. Je verstrekt na een oproep informatie en eventueel EHBO aan bewoners en wanneer nodig geef je hulpvragen door aan de professionals.

Hoe werkt het precies?
Om de drie weken ben je een week lang in de avonden en nachten beschikbaar. Samen met een team van collega-studenten zorgen jullie zo dat de bewoners altijd bij jullie terecht kunnen. Het is daarom fijn als je ook flexibel inzetbaar bent tijdens vakanties en feestdagen, en als invaller bij ziekte.
Tijdens de avonden, nachten en weekenden dat je dienst hebt, dien je in je eigen woning aanwezig te zijn. Zo kun je binnen enkele minuten na een oproep de bewoners te woord staan, of hen (fysiek) ondersteunen. Samen met reguliere medewerkers, die tijdens de kantooruren werken, regel je de sociale alarmering. Als onderdeel hiervan hou je de registratie bij van de binnengekomen en afgehandelde meldingen en oproepen. Ook maken jullie gezamenlijk de roosters, en stemmen jullie onderling het jaarlijkse vakantierooster af. Er is een zogenaamde achterwacht van Wilskracht Werkt beschikbaar die je zal ondersteunen bij incidenten of andere belangrijke vragen.

De ontwikkelingen
In de 5 gebouwen van het complex wonen 50-plussers die met zeer uiteenlopende vragen bij je terecht zullen komen. Dit kan variëren van serviceproblemen tot een crisis waarbij acute hulp direct noodzakelijk is.
Wilskracht Werkt heeft als organisatie diversie diensten en producten in heel Rotterdam, en kent de behoefte van deze senioren als geen ander. In Te Hoogerbrugge willen we onze dienstverlening zo duurzaam mogelijk organiseren door de betrokkenheid van de bewoners te vergroten.

Functie-vereisten
• Om deze functie goed te kunnen uitvoeren doen wij een beroep op je servicegerichtheid, inlevingsvermogen en enthousiasme bij het helpen van anderen.
• Je hebt kennis van BHV en een EHBO-diploma, of je bent bereid om deze snel te behalen.
• Je staat bewoners graag te woord, maakt een praatje, en weet de bewoners met diverse vragen verder te helpen.
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
• Integriteit en betrouwbaarheid i.v.m. het omgaan met bewoners en medewerkers

Startperiode
Deze functie en de woning zijn beschikbaar vanaf 1 januari 2020

De voorwaarden
Bij Wilskracht Werkt werken betekent werken in een inspirerende omgeving waarin ontwikkeling, netwerken en ontplooiing worden gestimuleerd.
Goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en deelnemen aan projecten binnen Wilskracht Werkt vanuit innovatieve werkwijzen is mogelijk.

Wil je deze kans grijpen om een fijne woning te betrekken, en tegelijkertijd anderen te helpen? Stuur je motivatiebrief en CV naar Wil Roode wil@wilskrachtwerkt.nl Mobiel:0624668043 of Thea Visser thea@wilskrachtwerkt.nl

Heb je nog vragen over wat deze functie inhoudt? Laat het ons weten!