Projectleider, startup ontmoetingscentra bij Siloam

Innovatieve en dynamische Projectleider voor Hoogvliet

2-3 dagen per week

 

               

Interesse of vragen? Bel gerust: Sikko Bakker op 06 81456209 of mail naar sikko@wilskrachtwerkt.nl

De reactietermijn voor deze vacature is tot en met 14 september 2018!

 

Wat vertel je als iemand vraagt wat doe je?

Ik werk in de plint van woon-zorgcomplex Siloam voor diverse organisaties van wonen, zorg en welzijn. We  werken er aan om een aantrekkelijke ontmoetingsplek te organiseren in Hoogvliet. Als projectleider ben ik actief betrokken bij het op maat organiseren van de activiteiten en de brasserie. Culturele activiteiten en sociaal netwerken zijn voor ons en voor de bewoners net zo belangrijk als de vraag om zorg en begeleiding. Ik leer hier zoveel van. Alle mensen, van huurders tot managers, zijn bij ons gelijkwaardig omdat wij weten waarvoor en voor wie wij het doen: de klant; Ik zou zeggen kom een keer langs en ga zelf ervaren hoe de toekomst eruitziet met dit nieuwe concept!”

Inleiding:

Wilskracht Werkt is een netwerkgerichte, innovatieve en groeiende maatschappelijke partner die midden in de Rotterdamse samenleving staat en actief bijdraagt aan betrokkenheid en inzet van bewoners in Rotterdam. We werken intensief samen met diverse partners van wonen, zorg en welzijn in de stad en bieden individuele en  groepsactiviteiten aan om wederkerigheid, zelfstandigheid en duurzame netwerken in de buurten te bevorderen. Bij deze functie ligt de focus de komende periode op het ontwikkelen van nieuwe inberactieve programma’s in ontmoetingscentra. Daarbij pakken wij samen met de bewoners en de partners de regie voor het opzetten van een breed en vraaggericht menu van services welke de huurders en buurtbewoners van dienst zijn.

Projectaanpak Siloam

Voor het woon en zorgcomplex ligt er de uitdaging om een nieuwe rol en functie te geven aan de algemene ruimten die tussen de verpleegunits en de woonunits inliggen. Door het veranderende zorgaanbod is het niet meer vanzelfsprekend dat de grootste zorgorganisatie het programma en aanbod van het ontmoetingscentrum organiseert. Samen met de Lelie zorggroep, Pameijer en Quadrant zorg heeft de SOR nu de regie gegeven aan Wilskracht werkt om hier een aantrekkelijk en innovatief concept van te maken. Dat betekent dat er in de komende maanden en in de eerste twee jaar nieuwe activiteiten opgezet worden en daarbij een nieuwe organisatiestructuur moet komen. Daarbij is het van belang dat men intergenerationeel kan denken en samenwerking kan stimuleren, ondernemerschap kan tonen en de bedrijfsvoering van het concept duurzaam kan borgen.

Functie-inhoud

We zijn op zoek naar een projectleider en hebben een voorkeur voor iemand die ervaring of affiniteit heeft binnen de maatschappelijke en/of bedrijfsmatige projectaanpak. Je valt direct onder de programmamanager van Wilskracht Werkt die meerdere projecten aanstuurt en een aantal taken, verantwoordelijkheden geleidelijk zal overdragen. Het takenpakket zal erg afwisselend zijn en we zoeken daarom naar iemand die flexibel een brede set aan competenties wil ontwikkelen en focus op de projectfasering kan managen.

Je zult je bezig houden met het opzetten en (helpen) implementeren van nieuwe programma’s die worden gebruikt voor het zelfstandig draaien van diverse groepsactiviteiten en individuele services op maat. Je zult bijeenkomsten organiseren, informatie uitvragen en verwerken, presentaties ontwikkelen en zaken op papier zetten. Daarbij is het geen probleem om op uitvoerend en klantniveau te ontwikkelen ne te onderhandelen en tijdig voorstellen te doen waarmee strategie en bedrijfsmodel steviger wordt. Jouw mening over zaken, overtuigingskracht en positieve drive binnen het project is voor ons van groot belang.

Taken

 • Het coördineren van de nieuwe opzet voor programma’s binnen het ontmoetingscentra en de onderliggende processen die daaraan gekoppeld zijn.
 • Het helpen voorbereiden van de implementatie van het nieuwe samenwerking tussen partijen (formeel en informeel, professionele zorg en welzijnsorganisaties), dit samen met het kernteam die binnen divers gebieden van Hoogvliet en Rotterdam actief is.
 • Het zelfstandig oppakken van deelprojecten binnen de implementatie van de nieuwe programma’s en coachen van vrijwilligers, medewerkers om duurzaam ingezet te worden binnen de nieuwe organisatievormen.
 • Het inventariseren, communiceren en implementeren van (nieuwe) services die door Wilskracht Werkt worden ontwikkeld en aangeboden aan gemeenten, individuele klanten en partnerorganisaties.
 • Het (helpen) ontwikkelen en uitrollen van marketing en communicatieproducten.
 • Het (helpen) ontwikkelen van trainingen en instructies, samenwerkingsafspraken.

… en nog andere zaken die we op je eigen ontwikkeling, competenties afstemmen!

Functie-eisen

 • HBO(+) werk- en denkniveau.
 • Goede, actieve beheersing van de Nederlandse taal.
 • Oplossings- en resultaatgericht en zelfstandig werkend
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Pro-actief, hands-on, zelfsturend en initiatiefrijk.
 • Oranisatietalent en interesse in projectmatig werken, maatschappelijk ondernemen
 • Organisatiesensitief en inlevingsvermogen (in staat zich te verplaatsen in werkwijze en houding van diverse partners en de eindgebruikers).

Bijzonderheden

De overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van één jaar. Gewenste beschikbaarheid is ongeveer 2 á 3 dagen per week, inzet is afhankelijk van de behoefte per projectfase en andere projecten en groei van het nieuwe concept.

Er is veel ruimte om te leren en naast zelf coaching en projectmatige werkzaamheden te verrichten ook intervisie en feedback, eigen leerdoelen te activeren. Er is een geheimhouding clausule van kracht in het kader van de ontwikkelen producten en services.

Aanbod:

Naast een laptop, telefoon kijken we naar een gezonde groei van het salaris in verhouding tot de opbrengsten en mogelijkheden, ervaring van de medewerker zelf. Er zijn diverse werkplekken in Rotterdam beschikbaar en er zal ook veel op locatie worden afgesproken om projectactiviteiten en voortgang te organiseren, coördineren.

Ambities en continu leren

Uiteraard werk je onder supervisie van een ervaren programmamanager en kan je hiermee op maat je competenties en ambities verder ontwikkelen. Wilskracht Werkt is een innovatieve en recht door zee organisatie waar eigen ondernemerschap en verantwoordelijkheid, in direct contact met de burgers op een gelijkwaardig niveau, hoog in het vaandel staat. De partners in Siloam zijn alle gecommitteerd om er een succes van te maken en hebben hart voor de klant en de nieuwe samenwerkingsintenties. Er zijn tevens mogelijkheden voor detachering of gedeeld projectleiderschap of combinatie van trainee-traject en coaching.

Heb je nog vragen bel gerust: Sikko Bakker op 06 81456209 of mail naar sikko@wilskrachtwerkt.nl

De reactietermijn voor deze vacature is tot en met 14 september 2018!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *