Powervrouwen op Vrouwendag

OVERSCHIE- Woensdag 8 maart jl vierden ook de vrouwen van Overschie de international Vrouwendag. De locatie was deze keer bij de Stichting “De Uittrekweg” aan de Oost Sidelinge 15. In deze prachtige ruimte waar ’s zondags de bijeenkomsten zijn van de Apostolische gemeenschap, was voor deze vrouwenfeestdag de tafel gedekt en een flink aantal Overschiese dames kwamen daar ontbijten. De heerlijke broodjes, het beleg en de verse sinaasappelsap was aangeboden door Richard de Zoete van de Plus. Bij binnenkomst kregen de deelnemende dames een leuke tas met daarop de tekst: “Ik ben een vrouw. Wat is jouw super power?”En : Internationale vrouwendag 2017. Power to de vrouw”.

Anne Snoeck – Henkemans heette de aanwezigen hartelijk welkom en zei dat Overschie vol zit met krachtige vrouwen en dankte de dames die deze dag georganiseerd hadden.  Dat zijn: De Overschiese Powervrouwen,  de dames van BOOS, Stichting De Uittrekweg, WMO-Radar, Wilskracht werkt, de Startlijn en dit alles is mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie.

Na het heerlijke ontbijt gingen de diverse workshops van start. Er was een lezing over gezond voedsel, men kon buikdansen (leren), er kon een glamourfoto gemaakt worden die meteen meegenomen kon worden, je kon koekjes versieren, je eigen deodorant maken en Paaskransen maken bij de dames van United 010. Ik zag ook Oma Overschie die samen met Ria Eier de Bruin haar handen liet verzorgen. Oma zei glimlachend: “Ja het was alweer een jaar geleden dat we in Musica onze handen hebben laten verwennen, het werd weer eens tijd voor een scrub en een crèmetje”.

Het was werkelijk een heel gezellige boel, goed georganiseerd, leerzaam en creatief, van alles wat. Er komen wel eens vragen naar boven: “Waarom is er wel steeds een speciale vrouwendag, waarom is er niks voor de mannen?”Nou mannen, ik heb eens gegoogeld en nagevraagd: Er is WEL een Mannendag en wel op 19 november. Dus mannen die dit lezen, ik daag jullie uit! Ga eens wat organiseren in de wijk! Bedenk wat activiteiten waar jullie in geïnteresseerd zijn, zoek vrijwilligers en een locatie en maak er wat van!  We zijn benieuwd!

http://www.overschiesekrant.nl/nieuws/cultuur/32072/powervrouwen-op-vrouwendag?redir

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *