Noord

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden in de wijk Noord.
Wil je meer informatie over onze projecten en weten wat wij nog meer doen?

Buurtbuddies

Heb je behoefte aan een vrijwilliger die je vergezelt naar het ziekenhuis of om boodschappen mee te doen? Speciaal voor ouderen heeft Wilskracht Werkt hier vrijwilligers voor: de buurtbuddies. Ze komen graag een kopje koffie drinken, samen een wandeling maken of gaan mee naar een doktersbezoek. Buurtbuddies zijn een paar uur per week beschikbaar om te helpen!

Financieel Rijbewijs

Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van financiële administratie biedt Wilskracht Werkt de workshop Financieel Rijbewijs aan. Tijdens deze workshop leren jongeren alles over DigiD, studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. Ook worden zaken als sparen en schulden behandeld en worden de jongeren geholpen met het organiseren van hun eigen administratie.

Portemonneeplanner

Ben je het overzicht kwijt en heb je hulp nodig bij het je administratie? Of heb je hulp nodig met het invullen van formulieren? Wilskracht Werkt heeft geschoolde vrijwilligers die je kunnen helpen bij het ordenen en  overzichtelijk houden van de financiële administratie.  We helpen je ook graag om de eerste stappen te zetten bij het aanpakken van schulden.

De Thuisexpress

Thuisexpress biedt zorgvragers persoonlijke ondersteuning op afroep op het moment dat dit echt nodig is. Voor VGZ-verzekerden biedt Thuisexpress kortdurend huishoudelijk hulp en ondersteuning na een ziekenhuisopname wanneer er geen WMO-ondersteuning is en niemand in de eigen omgeving om de verzekerde thuis te helpen. Wanneer een verzekerde WMO-zorg ontvangt, kan die zorg tijdelijk opgeschaald worden en is de inzet van Thuisexpress niet nodig.

Reismaatje

Heb je een afspraak waarvoor je aangewezen bent op het Openbaar Vervoer? Reis je niet graag alleen en wil je het liefst een maatje mee die je ondersteunt en wegwijs maakt? Dat kan met een Reismaatje van Wilskracht Werkt! Je maatje zal je wegwijs maken en leren om van A naar B te komen.

Hij of zij zal je leren omgaan met het opladen van de OV chipkaart, het in- en uitchecken met de kaart, het plannen van je reis via 9292.nl of de 9292 reisapp & routeplanner en het overstappen met de bus, metro of tram. Met een Reismaatje leer je zelfstandig en zelfverzekerd op reis te gaan met het Openbaar Vervoer en kom je heel makkelijk van A naar B!

Bezorgmaatje

Heb je regelmatig medicijnen nodig? En ben je niet zelf in staat om deze bij de apotheek op te halen? Dan biedt het Bezorgmaatje van Wilskracht Werkt uitkomst! Een speciaal getrainde vrijwilliger haalt de medicijnen bij de apotheek op en brengt ze bij jou thuis. Niet alleen tot aan de deur. Hij of zij komt ook even binnen zodat je zelf op je gemak kunt controleren of je het juiste hebt ontvangen.

Het Bezorgmaatje is er niet alleen voor de medicijnen. Maar juist ook voor een luisterend oor, een praatje of even samen een kopje koffie of thee drinken. Bezorgmaatjes komen verder dan de voordeur en bieden belangrijke extra’s die iemand nodig kan hebben in het dagelijks leven. Ze helpen iemand op weg en blijven net zo lang komen totdat iemand weer zonder hulp van het maatje en met zelfvertrouwen verder kan.