Noord

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden in de wijk Noord.
Wil je informatie over onze projecten en weten wat wij nog meer doen?

Buurtbuddies

Heb je behoefte aan een vrijwilliger die je vergezelt naar het ziekenhuis of om boodschappen mee te doen? Speciaal voor ouderen heeft Wilskracht Werkt hier vrijwilligers voor: de buurtbuddies. Ze komen graag een kopje koffie drinken, samen een wandeling maken of gaan mee naar een doktersbezoek. Buurtbuddies zijn een paar uur per week beschikbaar om te helpen!

(bereikbaar dinsdag, donderdag en vrijdag)

Buurtkamer van Tijen

Je bent welkom voor een praatje en een kop koffie, vragen en advies, activiteiten voor jong en oud, hulp bij boodschappen, Portomoneeplanner (hulp bij het organiseren van in- en uitgaven), tips voor een gezond budget, ondersteuning bij aanvragen bij gemeente en instanties en inventariseren van schulden, Financieel Rijbewijs (ondersteuning bij DUO, OV en DigiD, uitleg van en ondersteuning bij het invullen en aanvragen van overeenkomsten, verzekeringen en toeslagen).

(bereikbaar dinsdag, donderdag en vrijdag)

Financieel Rijbewijs

Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van financiële administratie biedt Wilskracht Werkt de workshop Financieel Rijbewijs aan. Tijdens deze workshop leren jongeren alles over DigiD, studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. Ook worden zaken als sparen en schulden behandeld en worden de jongeren geholpen met het organiseren van hun eigen administratie.

Het Financieel Rijbewijs maakt onderdeel uit van de Portemonneeplanner.

(bereikbaar woensdag, donderdag en vrijdag)

Portemonneeplanner

Ben je het overzicht kwijt en heb je hulp nodig bij het je administratie? Of heb je hulp nodig met het invullen van formulieren? Wilskracht Werkt heeft geschoolde vrijwilligers die je kunnen helpen bij het ordenen en  overzichtelijk houden van de financiële administratie.  We helpen je ook graag om de eerste stappen te zetten bij het aanpakken van schulden.

(bereikbaar woensdag, donderdag en vrijdag)