Hilligersberg/Schiebroek

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden in de wijk Hilligersberg/Schiebroek.
Wil je meer informatie over onze projecten en weten wat wij nog meer doen?

Sociale Benadering

De Social Trial Rotterdam is onderdeel van een landelijke beweging waarbij gedurende vier jaar nieuwe zorgstandaarden voor mensen met dementie en hun naasten worden neergezet. We ondersteunen hen volgens de Sociale Benadering Dementie (SBD). Samen kijken we waar zij behoefte aan hebben en zoeken we naar bijbehorende, passende oplossingen.

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)

(bereikbaar maandag t/m donderdag)

(bereikbaar maandag t/m donderdag)

De Thuisexpress

Thuisexpress biedt zorgvragers persoonlijke ondersteuning op afroep op het moment dat dit echt nodig is. Voor VGZ-verzekerden biedt Thuisexpress kortdurend huishoudelijk hulp en ondersteuning na een ziekenhuisopname wanneer er geen WMO-ondersteuning is en niemand in de eigen omgeving om de verzekerde thuis te helpen. Wanneer een verzekerde WMO-zorg ontvangt, kan die zorg tijdelijk opgeschaald worden en is de inzet van Thuisexpress niet nodig.

(bereikbaar maandag t/m donderdag)

Bezorgmaatje

Heb je regelmatig medicijnen nodig en zelf niet in staat om deze bij de apotheek op te halen? Dan biedt het Bezorgmaatje van Wilskracht Werkt uitkomst! Een speciaal getrainde vrijwilliger haalt de medicijnen op en brengt ze bij jou thuis. Maar ook voor een luisterend oor, een praatje of even samen een kopje koffie of thee drinken. Ze helpen iemand op weg en blijven net zo lang komen totdat iemand weer zonder hulp en met zelfvertrouwen verder kan.

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)