Hilligersberg/Schiebroek

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden in de wijk Hilligersberg/Schiebroek.
Wil je meer informatie over onze projecten en weten wat wij nog meer doen?

Sociale Benadering

De Social Trial Rotterdam is onderdeel van een landelijke beweging waarbij gedurende vier jaar nieuwe zorgstandaarden voor mensen met dementie en hun naasten worden neergezet. We ondersteunen hen volgens de Sociale Benadering Dementie (SBD). Samen kijken we waar zij behoefte aan hebben en zoeken we naar bijbehorende, passende oplossingen.

De Thuisexpress

Thuisexpress biedt zorgvragers persoonlijke ondersteuning op afroep op het moment dat dit echt nodig is. Voor VGZ-verzekerden biedt Thuisexpress kortdurend huishoudelijk hulp en ondersteuning na een ziekenhuisopname wanneer er geen WMO-ondersteuning is en niemand in de eigen omgeving om de verzekerde thuis te helpen. Wanneer een verzekerde WMO-zorg ontvangt, kan die zorg tijdelijk opgeschaald worden en is de inzet van Thuisexpress niet nodig.

Bezorgmaatje

Heb je regelmatig medicijnen nodig? En ben je niet zelf in staat om deze bij de apotheek op te halen? Dan biedt het Bezorgmaatje van Wilskracht Werkt uitkomst! Een speciaal getrainde vrijwilliger haalt de medicijnen bij de apotheek op en brengt ze bij jou thuis. Niet alleen tot aan de deur. Hij of zij komt ook even binnen zodat je zelf op je gemak kunt controleren of je het juiste hebt ontvangen.

Het Bezorgmaatje is er niet alleen voor de medicijnen. Maar juist ook voor een luisterend oor, een praatje of even samen een kopje koffie of thee drinken. Bezorgmaatjes komen verder dan de voordeur en bieden belangrijke extra’s die iemand nodig kan hebben in het dagelijks leven. Ze helpen iemand op weg en blijven net zo lang komen totdat iemand weer zonder hulp van het maatje en met zelfvertrouwen verder kan.