Feijenoord

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden in de wijk Feijenoord.

Sociale Activering

Wilskracht Werkt helpt deelnemers van Tegenprestatie010 bij het zoeken naar en beoefenen van vrijwilligerswerk. Het is mogelijk om bij Wilskracht Werkt zelf aan de slag te gaan, maar we helpen ook bij het vinden van vrijwilligerswerk bij andere organisaties.

Financieel Rijbewijs

Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van financiële administratie biedt Wilskracht Werkt de workshop Financieel Rijbewijs aan. Tijdens deze workshop leren jongeren alles over DigiD, studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. Ook worden zaken als sparen en schulden behandeld en worden de jongeren geholpen met het organiseren van hun eigen administratie.

Wandel & Babbel

Op een laagdrempelige manier kennis maken met de Nederlandse taal? Tijdens onze Wandel en Babbel ga je in een groep, samen met onze vrijwilligers, je Nederlands oefenen tijdens het wandelen. De Wandel en Babbel is speciaal bedoeld voor mensen die graag de taal willen leren om zo zelfstandiger door het leven te kunnen gaan.

Portemonneeplanner

Ben je het overzicht kwijt en heb je hulp nodig bij het je administratie? Of heb je hulp nodig met het invullen van formulieren? Wilskracht Werkt heeft geschoolde vrijwilligers die je kunnen helpen bij het ordenen en  overzichtelijk houden van de financiële administratie.  We helpen je ook graag om de eerste stappen te zetten bij het aanpakken van schulden.

De Thuisexpress

Thuisexpress biedt zorgvragers persoonlijke ondersteuning op afroep op het moment dat dit echt nodig is. Voor VGZ-verzekerden biedt Thuisexpress kortdurend huishoudelijk hulp en ondersteuning na een ziekenhuisopname wanneer er geen WMO-ondersteuning is en niemand in de eigen omgeving om de verzekerde thuis te helpen. Wanneer een verzekerde WMO-zorg ontvangt, kan die zorg tijdelijk opgeschaald worden en is de inzet van Thuisexpress niet nodig.