Delfshaven

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden in de wijk Delfshaven.
Wil je meer informatie over onze projecten en weten wat wij nog meer doen?

Portemonneeplanner

Ben je het overzicht kwijt en heb je hulp nodig bij het je administratie? Of heb je hulp nodig met het invullen van formulieren? Wilskracht Werkt heeft geschoolde vrijwilligers die je kunnen helpen bij het ordenen en  overzichtelijk houden van de financiële administratie.  We helpen je ook graag om de eerste stappen te zetten bij het aanpakken van schulden.

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)

(bereikbaar dinsdag, donderdag en vrijdag)

Financieel Rijbewijs

Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van financiële administratie biedt Wilskracht Werkt de workshop Financieel Rijbewijs aan. Tijdens deze workshop leren jongeren alles over DigiD, studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. Ook worden zaken als sparen en schulden behandeld en worden de jongeren geholpen met het organiseren van hun eigen administratie.

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)

Wijkbus Delfshaven

Heb je hulp nodig bij het doen van de boodschappen? Heb je een rit naar het ziekenhuis nodig? Speciaal voor mensen die niet meer alleen op pad kunnen, heeft Wilskracht Werkt de PlusBus. Samen met maximaal zes andere passagiers en twee van onze vrijwilligers gaat u op pad. Daarnaast bieden we af en toe ook uitstapjes aan met onze PlusBus.

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)

(bereikbaar dinsdag, donderdag en vrijdag)

Open Inloop

In Wijkcentrum Schiemond (Dempostraat 143) kun je terecht voor informatie op het gebied van administratie en financiën. Onze vrijwilligers helpen je hier graag mee. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor informatie over welzijn, activiteiten en voorlichting. Kom gerust langs!

(bereikbaar dinsdag, donderdag en vrijdag)

De Thuisexpress

Thuisexpress biedt zorgvragers persoonlijke ondersteuning op afroep op het moment dat dit echt nodig is. Voor VGZ-verzekerden biedt Thuisexpress kortdurend huishoudelijk hulp en ondersteuning na een ziekenhuisopname wanneer er geen WMO-ondersteuning is en niemand in de eigen omgeving om de verzekerde thuis te helpen.

(bereikbaar maandag t/m donderdag)

Bezorgmaatje

Heb je regelmatig medicijnen nodig en zelf niet in staat om deze bij de apotheek op te halen? Dan biedt het Bezorgmaatje van Wilskracht Werkt uitkomst! Een speciaal getrainde vrijwilliger haalt de medicijnen op en brengt ze bij jou thuis. Maar ook voor een luisterend oor, een praatje of even samen een kopje koffie of thee drinken. Ze helpen iemand op weg en blijven net zo lang komen totdat iemand weer zonder hulp en met zelfvertrouwen verder kan.

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)