Zelfredzaamheid van bewoners en deelname aan de maatschappij zijn de basis voor al onze activiteiten en diensten.

Om de zelfredzaamheid van de inwoners van Rotterdam te verhogen, lopen door heel de stad verschillende projecten. Deze variëren van hulp bij de administratie tot bewegen op muziek. Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of benieuwd hoe je kunt bijdragen? Klik dan hieronder!

Onze diensten

Thuisexpress

Thuisexpress biedt hulp aan zorgvragers, mantelzorgers en professionals uit het wijkteam bij kleine praktische onverwachte zaken. Dit betreft bijvoorbeeld ongeplande huishoudelijke taken, gezelschap naar de huisarts of vergeten boodschappen. Het doel van de Thuisexpress is hulp bieden binnen 4 uur voor niet geplande incidentele hulp aan mantelzorgers.

Portemonneeplanner

Ben je het overzicht kwijt en heb je hulp nodig bij het je administratie? Of heb je hulp nodig met het invullen van formulieren? Wilskracht Werkt heeft geschoolde vrijwilligers die je kunnen helpen bij het ordenen en  overzichtelijk houden van de financiële administratie.  We helpen je ook graag om de eerste stappen te zetten bij het aanpakken van schulden.

Wijkbus Delfshaven

Heb je hulp nodig bij het doen van de boodschappen? Heb je een rit naar het ziekenhuis nodig? Speciaal voor mensen die niet meer alleen op pad kunnen, heeft Wilskracht Werkt de PlusBus. Samen met maximaal zes andere passagiers en twee van onze vrijwilligers gaat u op pad. Daarnaast bieden we af en toe ook uitstapjes aan met onze PlusBus.

Fietsles

Ben je op zoek naar leuke manier om kennis te maken met de meest Nederlandse manier van vervoer – fietsen? Speciaal voor mensen met een achtergrond waarin fietsen niet met de paplepel wordt ingegoten, geeft Wilskracht Werkt fietslessen in Rotterdam Noord en in Overschie. Onder leiding van twee vrijwilligers leer je in korte tijd, in groepjes van acht tot tien mensen, fietsen.

Financieel Rijbewijs

Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van financiële administratie biedt Wilskracht Werkt de workshop Financieel Rijbewijs aan. Tijdens deze workshop leren jongeren alles  over DigiD, studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. Ook worden zaken als sparen en schulden behandeld en worden de jongeren geholpen met het organiseren van hun eigen administratie.

Buurtbuddy

Heb je behoefte aan een vrijwilliger die je vergezelt naar het ziekenhuis of om boodschappen mee te doen? Speciaal voor ouderen heeft Wilskracht Werkt hier vrijwilligers voor: de buurtbuddies. Ze komen graag een kopje koffie drinken, samen een wandeling maken of gaan mee naar een doktersbezoek. Buurtbuddies zijn een paar uur per week beschikbaar om te helpen!

Sociale Alarmering

Wilskracht Werkt verzorgt in Servicecentrum Te Hoogerbrugge, Ommoord, de Sociale Alarmering. In geval van nood kunnen bewoners met behulp van een alarmknop 24 uur per dag contact opnemen met een medewerker van Wilskracht Werkt. Zij verlenen de ‘eerste’ hulp en geven advies bij hulpvragen.

Activiteitencentrum Plein 13

Plein 13 is een bruisend activiteitencentrum voor senioren in Rotterdam Overschie. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, een praatje of een heerlijke maaltijd. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Iedere dag zijn onze vrijwilligers aanwezig om luisterend oor te bieden. Kom gezellig langs!

Wandel en Babbel

Op een laagdrempelige manier kennis maken met de Nederlandse taal? Tijdens onze Wandel en Babbel ga je in een groep, samen met onze vrijwilligers, je Nederlands oefenen tijdens het wandelen. De Wandel en Babbel is speciaal bedoeld voor mensen die graag de taal willen leren om zo zelfstandiger door het leven te kunnen gaan.

Buurtscoot

Vanaf 2020 zullen we weer starten met de verhuur van de Buurtscoot. De buurtscoot geeft je de vrijheid om zelfstandig te reizen in Rotterdam. Bij verhuur krijg je zelfs vooraf een training, zodat je veilig de weg op kan! Let op: in verband met het coronavirus is verhuur van de Buurscoot op dit moment niet mogelijk.

Open Inloop

In Wijkcentrum Schiemond (Dempostraat 143) kun je terecht voor informatie op het gebied van administratie en financiën. Onze vrijwilligers helpen je hier graag mee. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor informatie over welzijn, activiteiten en voorlichting. Kom gerust langs!