Zelfredzaamheid van bewoners en deelname aan de maatschappij zijn de basis voor al onze activiteiten en diensten.

Om de zelfredzaamheid van de inwoners van Rotterdam te verhogen, lopen door heel de stad verschillende projecten. Deze variëren van hulp bij de administratie tot bewegen op muziek. Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of benieuwd hoe je kunt bijdragen? Klik dan hieronder!

Onze diensten

Sociale Benadering

De Social Trial Rotterdam is onderdeel van een landelijke beweging waarbij gedurende vier jaar nieuwe zorgstandaarden voor mensen met dementie en hun naasten worden neergezet. We ondersteunen hen volgens de Sociale Benadering Dementie (SBD. Samen kijken we waar zij behoefte aan hebben en zoeken we naar bijbehorende, passende oplossingen.

Thuisexpress

Thuisexpress biedt zorgvragers persoonlijke ondersteuning op afroep op het moment dat dit echtnodig is. Voor VGZ-verzekerden biedt Thuisexpres kortdurend huishoudelijk hulp en ondersteuning na een ongeplande ziekenhuisopname wanneer er geen WMO-ondersteuning is en niemand in de eigen omgeving om de verzekerde thuis te helpen. Wanneer een verzekerde WMO-zorg ontvangt, kan die zorg tijdelijk opgeschaald worden en is de inzet van Thuisexpress niet nodig.

Portemonneeplanner

Ben je het overzicht kwijt en heb je hulp nodig bij het je administratie? Of heb je hulp nodig met het invullen van formulieren? Wilskracht Werkt heeft geschoolde vrijwilligers die je kunnen helpen bij het ordenen en  overzichtelijk houden van de financiële administratie.  We helpen je ook graag om de eerste stappen te zetten bij het aanpakken van schulden.

Wijkbus Delfshaven

Heb je hulp nodig bij het doen van de boodschappen? Heb je een rit naar het ziekenhuis nodig? Speciaal voor mensen die niet meer alleen op pad kunnen, heeft Wilskracht Werkt de PlusBus. Samen met maximaal zes andere passagiers en twee van onze vrijwilligers gaat u op pad. Daarnaast bieden we af en toe ook uitstapjes aan met onze PlusBus.

Fietsles

Ben je op zoek naar leuke manier om kennis te maken met de meest Nederlandse manier van vervoer – fietsen? Speciaal voor mensen met een achtergrond waarin fietsen niet met de paplepel wordt ingegoten, geeft Wilskracht Werkt fietslessen in Rotterdam Noord en in Overschie. Onder leiding van twee vrijwilligers leer je in korte tijd, in groepjes van acht tot tien mensen, fietsen.

Financieel Rijbewijs

Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van financiële administratie biedt Wilskracht Werkt de workshop Financieel Rijbewijs aan. Tijdens deze workshop leren jongeren alles  over DigiD, studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. Ook worden zaken als sparen en schulden behandeld en worden de jongeren geholpen met het organiseren van hun eigen administratie.

Buurtbuddie

Heb je behoefte aan een vrijwilliger die je vergezelt naar het ziekenhuis of om boodschappen mee te doen? Speciaal voor ouderen heeft Wilskracht Werkt hier vrijwilligers voor: de buurtbuddies. Ze komen graag een kopje koffie drinken, samen een wandeling maken of gaan mee naar een doktersbezoek. Buurtbuddies zijn een paar uur per week beschikbaar om te helpen!

Sociale Alarmering

Wilskracht Werkt verzorgt in Servicecentrum Te Hoogerbrugge, Ommoord, de Sociale Alarmering. In geval van nood kunnen bewoners met behulp van een alarmknop 24 uur per dag contact opnemen met een medewerker van Wilskracht Werkt. Zij verlenen de ‘eerste’ hulp en geven advies bij hulpvragen.

Activiteitencentrum Plein 13

Plein 13 is een bruisend activiteitencentrum voor senioren in Rotterdam Overschie. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, een praatje of een heerlijke maaltijd. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Iedere dag zijn onze vrijwilligers aanwezig om luisterend oor te bieden. Kom gezellig langs!

Wandel en Babbel

Op een laagdrempelige manier kennis maken met de Nederlandse taal? Tijdens onze Wandel en Babbel ga je in een groep, samen met onze vrijwilligers, je Nederlands oefenen tijdens het wandelen. De Wandel en Babbel is speciaal bedoeld voor mensen die graag de taal willen leren om zo zelfstandiger door het leven te kunnen gaan.

Deelscoot

We zijn weer gestart met de verhuur van de Deelscoot in Lage Land en Prinsenland. De Deelscoot geeft je de vrijheid om zelfstandig te reizen in Rotterdam. Bij verhuur krijg je zelfs vooraf een training, zodat je veilig de weg op kan!

Open Inloop

In Wijkcentrum Schiemond (Dempostraat 143) kun je terecht voor informatie op het gebied van administratie en financiën. Onze vrijwilligers helpen je hier graag mee. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor informatie over welzijn, activiteiten en voorlichting. Kom gerust langs!

 

In verband met de huidige coronamaatregelen is de inloop op afspraak.

Sociale activering | Feijenoord

Wilskracht Werkt helpt deelnemers van Tegenprestatie010 bij het zoeken naar en beoefenen van vrijwilligerswerk. Het is mogelijk om bij Wilskracht Werkt zelf aan de slag te gaan, maar we helpen ook bij het vinden van vrijwilligerswerk bij andere organisaties.