28/06/2019

Met de deelnemers op de koninklijke route

De conversatie groep van de woensdagochtend is op 12 juni naar Den Haag geweest. In Den Haag hebben zij de koninklijke route gelopen die je langs plaatsen brengt zoals het Paleis Noordeinde en het Binnenhof. Op deze route liggen ook museums die met de Rotterdampas te bezoeken zijn.

Het startpunt van de route is het museum Escher in Het Paleis. Het oude woonpaleis van koningin Emma heeft indruk gemaakt op de groep deelnemers;

“De lampen in Escher zijn erg mooi, zeer indrukwekkend!”

“Wat op mij indruk maakte waren de oude foto’s en de meubels.”

De route ging verder richting het Paleis Noordeinde. Bij het hek gingen alle deelnemers op de foto en het stopte gelijk even met regenen.

Tegen het einde van de route ligt de 16-eeuwse museum De Gevangenpoort die zeker de moeite waard is. Iedereen was onder de indruk van de verhalen die dit historische gebouw heeft. Een van de deelnemers vond het leuk dat er een gids was. Een andere deelnemer vond de martelspullen heel bijzonder en dat hij de cellen erg klein vond voor 15 man zonder bed.

Via het Binnenhof zijn we naar het Centraal Station richting huis. Ondanks dat het een regenachtige dag was, hebben we een leuke en leerzame dag gehad.

“Den Haag is een mooie stad en het was zeer leerzaam voor mij. Alles wat oud is vind ik interessant vanwege de historie die erachter zit. Het was alleen zonde van het weer waardoor we niet 100 procent konden genieten.”