11/05/2021

‘Ik word geïnspireerd door en leer van mijn deelnemers uit de sociale benadering’

Mijn naam is Jhamylla Kok, Projectmedewerker Sociale Benadering & Digitale Netwerken bij Wilskracht Werkt. Vanuit deze rol werk ik actief mee aan de Sociale Benadering van lidorganisatie TAO of Care in Schiebroek. De focus van deze benadering ligt niet op de aandoening, maar wel op (het verbeteren van) de leefwereld van de mens met dementie en zijn of haar omgeving. We streven naar een waardig leven voor onze deelnemers waarin echte ruimte is voor de persoon zelf en zijn of haar zingeving in het leven.

18 september 2020 zijn we officieel gestart in Schiebroek met de aftrap door wethouder Sven de Lange. Dit was een groot succes, de Sociale Benadering heeft verschillende ouderen met vergeetachtigheidsklachten in Rotterdam een podium gegeven om hun verhaal te doen. Mijn deelneemster Corrie was dolblij dat zij persoonlijk één van haar kunstwerken aan de wethouder mocht geven. Deze heeft in het Stadhuis een plekje gekregen. Corrie is 91 jaar en woont gelukkig nog zelfstandig en is nog erg actief. Een heerlijke dame om te mogen begeleiden. Ze in inspireert me en ik leer van haar. Trots stond ze 21 april jl. in de Stadskrant van Rotterdam. Hier leest u haar verhaal.

Wilt u meer weten wat wij doen vanuit de Sociale Benadering? Neemt u dan contact met mij op. Ik vertel u er graag meer over.

Hartelijke groet,

Jhamhylla Kok
Projectmedewerker Sociale Benadering & Digitale Netwerken
jhamylla@wilskrachtwerkt.nl
06 189 881 16