03/05/2021

Ik ben… trots!

Maandag 26 april jl. hadden 4 teamleden en ik een leuk en interessant gesprek met wethouder Grauss, verantwoordelijk voor de portefeuille armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg in Rotterdam. We vertelden hem o.a. dat wij al ruim een jaar koken voor de kwetsbare, voornamelijk oudere, mensen in Overschie. Het is veel dan dat alleen. Er is oprechte aandacht en ruimte voor het sociale aspect. Heel erg belangrijk, zeker nu. Een “maal met een verhaal” wat wekelijks thuisbezorgd wordt.

Ook vertelden we hem over onze deelname aan de Social Trial in Schiebroek. Het project Sociale Benadering waarin wij ouderen met beginnende dementie en hun naasten begeleiden en ervoor zorgen dat zij meer zelfredzaam kunnen zijn en blijven en heel belangrijk zo lang mogelijk hun waardigheid kunnen behouden.

Op financieel gebied zetten wij ons ook in. In Delfshaven helpen wij mensen met financiële problemen en schulden om weer een overzicht te krijgen en we helpen ze met nieuwe keuzes te maken. Mensen weten ons te vinden, omdat we doen wat we beloven. Transparantie en vertrouwen, daar het gaat het om bij Wilskracht Werkt. Wethouder Grauss en zijn beleidsadviseur waren best wel onder de indruk van ons verhaal. En ik? Ik ben hartstikke TROTS op het team!

Wil Roode