Iemand helpen, iets voor jou?

Stichting Wilskracht Werkt is een organisatie die zich inzet voor alle bewoners van Rotterdam.

Ons motto hiervoor is meedoen!

Want bij ons kan iedereen meedoen, meegaan, meewerken en meemaken! Omdat wij het belangrijk vinden dat Rotterdammers die niet mee kunnen in de maatschappij, hulp krijgen van deelnemers bij Wilskracht Werkt.

Zo blijft u actief, wanneer het u uitkomt!

 

Actief blijven door middel van vrijwilligerswerk wat wij bieden:

Buurtbuddies

Buurtbuddies gaan op bezoek bij mensen die hulp nodig hebben met de boodschappen. Behoefte hebben aan een praatje of een wandeling willen maken.

Buurtscoot

Vindt je het leuk om te zorgen dat mensen zelfstandig op pad kunnen gaan? Wordt dan vrijwilliger bij de buurtscoot, waarbij je les geeft over het gebruik van de scootmobiel en deze brengt en ophaalt.

Boodschappen Plusbus

Maak je graag een praatje met mensen en vindt je het belangrijk dat zij veilig aankomen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Plusbus!

Als chauffeur (rijbewijs B) of als bijrijder haalt u bewoners uit de wijk thuis op om ze te brengen naar winkels, een activiteit of het ziekenhuis.

Portemonnee planner

Helpt u graag mensen bij hun administratie die even geen overzicht meer hebben of de taal niet goed beheersen? Door bijvoorbeeld uitleg te geven over een brief of te bellen naar een instantie. Of wilt u juist ervaring opdoen op het gebied van schuldhulpverlening? Kom dan ondersteunen als vrijwilliger bij de portemonnee planner.

 

De Thuisexspress

Ben je sociaal, handig, flexibel en bereid iemand te helpen met een onverwachte klusjes zoals, een lampje indraaien, een vergeten boodschap halen of even oppassen? Dan is de Thuisexpress iets voor jou! Je bent vrijwilliger op oproepbasis om mantelzorgers te ondersteunen. Vindt je dit een mooi initiatief om aan deel te nemen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Nellie Ehren tel: 0614417082 mail: nellie@wilskrachtwerkt.nl

 

Wilt u ook uw steentje bijdragen in uw wijk door middel van vrijwilligerswerk of heeft u zelf een idee? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden bij u in de buurt.

Uiteraard kunt u als vrijwilliger deelnemen aan diverse cursussen!