Holi-viering op 23 maart Plein 13

Op donderdag 23 maart 2017 organiseerde inloop Dosti in samenwerking met Wilskracht Werkt het poederfeest (Holi-viering). Dit is een geloofsfeest onder de hindoestaanse gemeenschap. Er zijn verschillende redenen om dit feest te vieren. De belangrijkste reden is het nieuwe jaar: Holi is een nieuwjaarsfeest. Iedereen besprenkelt en besmeurt elkaar met verschillende kleuren poeder, maar ook met parfum en reukwater als teken van vriendschap en hoop voor de toekomst. De verschillende kleuren en geuren symboliseren de natuur die in bloei staat. Het is een overwinning van het goede op het kwade.

Het feest begon met een rustige inloop met wat hapjes en koffie en thee. Daarna begon Narish Gajadien de betekenis van het Holi feest te vertellen. En hebben ze onder elkaar daarna met parfum en reukwater het holifeest gevierd. Vervolgens kwam er een leuk dansoptreden van Mevrouw Soemintra.
Rond een uur of zeven gingen ze gezamenlijk heerlijk eten. Daarna kwam er een muzikale groep om de avond leuk af te sluiten met muziek. Iedereen heeft genoten en gedanst. Het was een geslaagde Holi-viering. Iedereen ging tevreden naar huis.
Tot het volgende feest!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *