Marja:” Ik begrijp wat eenzaamheid is”

Op de televisie zag ik een programma over eenzaamheid bij ouderen. Hierdoor werd ik geraakt. Ik besloot mij in te zetten voor ouderen die eenzaam zijn. Wilskracht Werkt vind ik een mooie organisatie omdat zij zich in zetten voor kwetsbare ouderen. Ik begrijp heel goed wat eenzaamheid is. Door mijn burn-out ging het niet zo goed met mij. Mijn wereldje werd zo klein. Toch besloot ik om mij in te zetten.

Ik heb me aangemeld voor het project bezorgmaatje. Ouderen vallen nog wel eens buiten de boot. Daarom wil ik graag iets voor ze betekenen. Wat ik leuk vind aan dit werk zijn de gesprekken die je met de mensen hebt. Het vertrouwen dat je kunt opbouwen in de korte periode dat je bij ze bent.
Ik doe dit werk met ontzettend veel plezier en geniet van de contacten. Ik hoop dat er meer mensen zijn van mijn leeftijd die zich ook willen inzetten voor eenzame ouderen. Het doet mij goed om andere mensen te kunnen helpen en het geeft mij veel energie.

Dit werk is geen eenrichtingverkeer.
Je krijgt er veel voor terug. Gelukkig gaat het beter met mij. Ik ben nu weer aan het werk en heb mijn studie opgepakt.  Het was fijn dat ik mijn persoonlijk verhaal kwijt kon aan de medewerker van Wilskracht Werkt. Zij motiveerde mij en had een luisterend oor. Mijn motto is “wanneer jezelf geeft aan anderen, wordt je daar zelf ook beter van.