22/06/2021

Een tevreden klant van De Thuisexpress: een mooi compliment!

De Thuisexpress van Wilskracht Werkt biedt hulp na een operatie. Ik had hulp nodig na een operatie als onderdeel van een langer behandeltraject wat mij al veel energie heeft gekost. De hulp die de vrijwilligers van de Thuisexpress hebben gegeven, is zo fijn. Ze hebben een aantal keer boodschappen gedaan, wat bijzonder fijn was. Daardoor had de vrijwilliger van een andere organisatie die al een half jaar boodschappen voor mij doet even vrij terwijl zij wisselde van baan. Ze hebben meerdere keren gekookt waarbij ik zei wat ik wilde en zo werd het gedaan. En ze zijn langsgekomen voor het verschonen van de kattenbak, omdat ik na mijn operatie zes weken niet mag tillen. 

De eerste keer dat de vrijwilligers langs zijn gekomen hebben ze een bietensalade gemaakt met rucola en gerookte haring. Daarvoor moet het vel van de gerookte haring verwijderd worden, wat ik niet kon en wat de dame van Thuisexpress zonder een kik te geven voor het eerst deed. Het resultaat ziet u op de foto.
Het enige wat ik jammer vind, is dat ze vijf of zes keer kunnen komen, meer wordt niet vergoed door de verzekeraar. Daarom heb ik van buren die in de buurt wonen hulp nodig voor het verschonen van de kattenbak, omdat ik nog niet mag tillen. Door de vakantieperiode en omdat een buurvrouw zelf ook geopereerd is, was dat even zoeken. Maar het is gelukkig gelukt.

Vanuit de Thuisexpress maken ze duidelijke afspraken en als er een bijzondere situatie is, wordt deze opgelost. Zoals in de weken dat ik hulp nodig had het geval was door Corona. Verder nemen de vrijwilligers de tijd als je behoefte hebt om te praten. Ze bieden een luisterend oor zonder oordeel of ongevraagd advies.

Monique