28/06/2021

Een Deelscoot geeft u de vrijheid om te gaan waar u maar wilt!

We willen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Dat geldt dus ook voor mensen die moeilijker ter been worden door fysieke beperkingen en daarmee bestaansproblemen ondervinden. Dat voelt en is niet fijn. En hierin ondersteunen wij de mensen om écht zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Het motto van Wilskracht Werkt is: “Iedereen kan meedoen”. En het meedoen proberen wij dan ook zoveel mogelijk te bevorderen. Een kleine aanpassing betekent vaak een heel groot deel zelfstandigheid (weer) terug.

Roxanne, Projectmedewerker Mobiliteit, de opgeleide en getrainde vrijwilligers en studenten lopen heel graag mee op het persoonlijke pad van de klant. Zij geven bij de eerste verhuur een training zodat de klant veilig en vertrouwd de weg op kan. En ze zijn desgewenst de eerst paar keren erbij ter ondersteuning bij het op pad gaan met de scootmobiel. Men wordt gezien en gehoord. Samen, in een veilige setting, ontdekt de klant wat (weer) mogelijk is.

Zelfstandig reserveren
Na aanmelding bij de Deelscoot kunnen er vervolgens zelfstandig reserveringen geplaatst worden. Ook hierin wordt de klant ondersteund en begeleid. Er vindt een gedegen uitleg plaats om onduidelijkheiden zoveel mogelijk te beperken. Bij elke reservering ontvangt de klant een consumptiebon voor een gratis bakje koffie of thee in de deelnemende Huizen van de Wijk. 

Gebied Deelscoot
Op dit moment kan er gehuurd worden in Lage Land en Prinsenland. Deze gebieden zullen in de loop van 2021 verder uitgebreid gaan worden. De Deelscoot geeft de vrijheid om zelfstandig te reizen in Rotterdam.

We hopen nog veel meer mensen te mogen ontvangen bij de Deelscoot. Een Deelscoot is flexibel, duurzaam, handig in flats waar weinig parkeerruimte en ook nog eens sociaal. Hij wordt gedeeld, dus meer mensen kunnen gebruik maken van het vervoermiddel en wij brengen de Deelscoot met een verhaal. Wij verhuren niet alleen deelscoots, maar zijn er ook voor het sociale praatje, het extra paar ogen en oren die iemand daadwerkelijk verder brengen op zijn of haar persoonlijke pad. 

Voor meer informatie neemt u contact op met Roxanne. Haar gegevens vindt u op de tegel met foto.