Coördinator Bezorgmaatje Wilskracht Werkt Rotterdam

Ben je op zoek naar een leuke, uitdagende en afwisselende baan? Kom je graag met mensen in contact en ben je ook een echte “spin in het web”? Zit regelen en coördineren in jouw DNA? Ben je daarnaast vriendelijk, sociaal en zorgzaam, sta je anderen graag te woord en kun je hulp bieden wanneer dat nodig is? Pak je zaken in de serviceverlening snel op? En spreekt het idee van actief netwerken in Rotterdam en samenwerken in een hecht team je aan? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving en functie-eisen
Als coördinator van Bezorgmaatje ben je het aanspreekpunt voor zowel hulpvragers als apotheken en huisartspraktijken die mensen aan ons doorverwijzen als voor de vrijwilligers en studenten die ondersteunen in de dienstverlening. Deze bestaat uit het bezorgen van de medicijnen. Naast het bezorgen van de medicatie zijn onze vrijwilligers ook een maatje voor de client. Is er ruimte voor een gesprek, een klein klusje, echte tijd voor de client. Zo zijn we een extra paar oren en ogen in de zorg rondom de client. We komen niet tot aan de voordeur, maar juist ook erachter. En hierin maken we een belangrijk verschil ten opzichte van reguliere bezorging van medicatie. Je werkt nauw samen met de collega’s die werkzaam zijn in de gebieden waar Wilskracht vanuit het hart van de wijk actief aanwezig is. Je onderhoudt nauwe contacten met apotheken, overkoepelende apothekersorganisaties, Wijkteams, Huisartspraktijken, Mantelzorgers en Hulpvragers. Je zet door middel van actieve acquisitie Bezorgmaatje verder op de kaart en zorgt ervoor dat we als Bezorgmaatje steeds meer mensen mogen ondersteunen.

Jij:
– beschikt over servicegerichtheid, inlevingsvermogen en enthousiasme bij het helpen van anderen.
– bent een echte “spin in het web”, coördineren zit in jouw DNA.
– bent een netwerker, maakt makkelijk contact in een gesprek of via online media en telefoon.
– bent een echte teamplayer en gaat altijd voor gezamenlijk succes.
– bent communicatief vaardig en bent in staat je goed in te leven in de ander.
– hebt goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
– bent integer en betrouwbaar in de omgang met hulpvragers en relaties.
– hebt minimaal een HBO/MBO+ opleiding (ervaring in de zorg is een pré)
– hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een coördinerende rol.

Wat je precies gaat doen?
Bezorgmaatje is er voor mensen die wekelijks of tweewekelijks hun medicijnen thuisbezorgd krijgen en ook wel wat extra aanspraak en hulp kunnen gebruiken. Wij zijn er als maatje en bieden hulp en zijn ook een paar extra oren en ogen in de zorg. 
Als coördinator leidt je het project. Je zorgt ervoor dat hulpvragers ons weten te vinden, dat wij bekend zijn bij de doelgroep door actief te netwerken binnen deze markt. Je legt de contacten daar waar de doelgroep is. Je brengt vraag en aanbod bij elkaar. Bij een aanvraag, verzorg je de intake met de hulpvrager en ga je op zoek naar een geschikte vrijwilliger uit ons team of voor ons team. Je koppelt de hulpvrager en de vrijwilliger en begeleidt hen in de startfase. Daarna houd je ook vinger aan de pols. Als de hulpverlening stopt, evalueer je met zowel de hulpvrager als de vrijwilliger. Je bent mede verantwoordelijk voor kwaliteit en groei van de dienstverlening. We vinden het belangrijk dat we continu door ontwikkelen.

Wie wij zijn?
Wilskracht Werkt is een sociaal, maatschappelijk initiatief dat zich inzet voor Rotterdammers én actief is in omliggende gemeentes. We staan midden in de samenleving en stemmen onze diensten steeds af op de veranderende vraag en behoeftes van inwoners. We werken dagelijks aan de leefbaarheid van onze samenleving en zelfredzaamheid van mensen.

We inspireren mensen om hun talenten te ontwikkelen, zodat ze hun vaardigheden ook weer in kunnen zetten voor een ander. Wij willen een brug slaan tussen mensen die iets kunnen en mensen die iets nodig hebben. Op deze manier zijn wij allemaal actief en nemen wij deel aan een groot collectief. Iedereen kan meedoen is ons motto! En jij dus ook!

We hechten veel waarde aan elkaar ontmoeten en samenwerken. Samen maken we afspraken hoe we de leefbaarheid in de wijk kunnen verbeteren. Hierbij gaan we uit van de kracht van bewoners. We bundelen krachten waar dat kan en werken kleinschalig en op maat waar nodig. Wilskracht Werkt doet dit verbindend, klantgericht en ondernemend.

Wij bieden jou
Een leuke, interessante en uitdagende functie waarin je samenwerkt met alle vaste medewerkers van Wilskracht Werkt en een team van vrijwilligers en studenten. Bij Wilskracht Werkt werken betekent werken in een inspirerende omgeving waarin ontwikkeling, netwerken en ontplooiing worden gestimuleerd. Goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en deelnemen aan projecten binnen Wilskracht Werkt vanuit innovatieve werkwijzen is mogelijk. Uiteraard ontvang je een marktconform salaris en dito arbeidsvoorwaarden. Je mag deelnemen aan zowel interne als externe kennissessies en trainingen. En natuurlijk regelen wij een recente VOG voor je.

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteer dan snel! Wil je deze kans grijpen en er samen met ons voor gaan? Stuur je motivatiebrief en CV dan naar Wil Roode, directeur Wilskracht Werkt, via wil@wilskrachtwerkt.nl. Heb je nog vragen over wat deze functie inhoudt? Bel Wil op 06 246 680 43.