Bezorgmaatje

Met het project ‘Het Bezorgmaatje’ bezorgt een vrijwilliger de benodigde medicatie bij de bewoners thuis en maakt een praatje met de bewoners. Het doel is niet alleen om medicijnen thuis te bezorgen (en eventueel extra tekst en uitleg te geven), maar vooral ook een ‘maatje’ te zijn voor de bewoner. Zo is er alle ruimte voor een kop koffie, een puzzel of een wandeling. Op deze manier draagt het Bezorgmaatje bij aan het bestrijden van eenzaamheid en komen we ‘achter de voordeur’. Hierdoor kan eerder worden gesignaleerd waar bewoners mee worstelen en kunnen bewoners ook praten over de dagelijkse beslommeringen: het leven en dingen die geen naam hebben maar relevant zijn voor het welbevinden.

Deze werkwijze slaat aan. Wilskracht Werkt werkt nu in Schiebroek, Hillegersberg, Overschie en IJsselmonde met bezorgmaatje. Deze dienst combineren wij steeds vaker met een reis- gezelschapsmaatje, zodat er ook een goed en betrouwbaar aanbod is voor oudere bewoners die geen klant zijn bij de samenwerkende apotheek.

In 2016 en 2017 hebben wij in samenwerking met de apotheek Medisch Centrum Schiebroek, een pilot opgezet met het Bezorgmaatje en van daaruit is nu deze succesvolle werkwijze ontstaan.

 

Meer weten? Mail naar programmamanager Sikko Bakker op  sikko@wilskrachtwerkt.nl