26/07/2022

Alles is liefde β€οΈπŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›

… en wat was er een BOEL LIEFDE vrijdagmiddag 21 juli in Plein13 tijdens de Tour d’Amour!!!

Schrijfster Eveline van de Putte, die een aantal prachtige boeken uitbracht over “de roze liefde”, was dit keer samen met Magda en Victoria False te gast in ons gezellige activiteitencentrum in Overschie.

We starten de middag met koffie, thee en een regenbooggebakje. Teamleider Thea Visser had hier natuurlijk weer heel fijn voor gezorgd. Na mijn openingswoord was daar Victoria die de middag muzikaal opende met een prachtig lied. Onder leiding van Eveline gingen we op reis. Hoe ging dat vroeger? In de tijden dat “roze en LHBTIQ” nog lang niet “gewoon en geaccepteerd” waren. En hoe is het dan vandaag de dag? Voor ouderen? Voor jongeren? Magda en ook Victoria vertelden over hun eigen reis en ook Eveline deed dat en zij nam ons mee in de verhalen van mensen die zij interviewde voor haar boeken. Er ontstonden mooie gesprekken met onze gasten. Iemand zei: “Je moet elkaar gewoon accepteren. Wees verdraagzaam!”. Op de vraag of de gasten naar de bruiloft van een kleinkind zouden gaan als hij of zij met iemand van hetzelfde geslacht zou trouwen, werd volmondig “Ja natuurlijk!” geroepen.

Deze middag waren er verhalen uit het echte leven, omlijst met mooie gedichten door Magda en prachtige liedjes gezongen door Victoria. Deze middag stond ook inΒ  het teken van verbinding. Ook de verbinding tussen jong en ouder. Onze collega’s Jhamylla Kok en Roxanne Van Goethem sloegen vandaag deze brug op een prachtige, ontroerende en hartverwarmende wijze.

Onze vrijwilliger Peter zei het heel mooi. “De WERELD zou zoveel MOOIER zijn als iedereen GEWOON GELUKKIG mag zijn in wie hij/zij is, wil zijn, in wat hij/zij doet in het LEVEN en dus juist ook in de LIEFDE!”.

En hier valt verder niets meer aan toe te voegen.

ALLES IS LIEFDE β€οΈπŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›

#allesisliefde #pride #verschilmaken #verbinding #jongenoudersamen #impactmaken

Β